Du kan ta Sms lån med betalningsanmärkning

Att få ett sms lån är enkelt och går fort om man har normal ekonomi, men hur går man tillväga för att få ett sms lån med betalningsanmärkning? Många tror att det är helt omöjligt, men det finns faktiskt goda chanser i Sverige idag.

Det faktum att du har en eller ett par betalningsanmärkningar behöver inte betyda att du inte behöver låna. Eller att du inte har möjlighet att betala tillbaka. Det är tvärtom så att många svenskar har en betalningsanmärkning, utan att det egentligen är något fel på deras ekonomi. Det är helt enkelt lätt att dra på sig en anmärkning.

Varför är det svårt att låna med betalningsanmärkningar?

Vi börjar med att gå igenom varför det är svårt att bli beviljad ett sms lån med betalningsanmärkning. Även om det inte behöver betyda att du är slarvig eller har ont om pengar kan man förstå att långivare är försiktiga.

Betalningsanmärkningar kan tyda på att du har många obetalda lån

När du ansöker om att få ett lån görs en kreditkontroll. Den syftar till att fastställa din kreditvärdighet. Ju högre kreditvärdighet du har desto lättare är det för dig att låna ett högre belopp. Om kreditupplysningen visar att det finns betalningsanmärkningar sänks ditt kreditbetyg. Inte minst för att det kan vara ett tecken på att du redan har lån som du inte betalat.

Risken för att långivaren inte får tillbaka sina pengar är större

Om du har betalningsanmärkningar kan det tyda på du har obetalda räkningar som riskerar att hamna hos Kronofogden. När det sker har du inte längre kontroll över vilka räkningar som ska betalas. En ny långivare kan bli utan pengar helt och hållet. Det gäller om du går i personlig konkurs eller om det tas beslut om utmätning av din lön. Det spelar ingen roll om du själv vet att det inte kommer att bli så. När du ansöker om ett sms lån med betalningsanmärkning görs en automatisk kreditprövning. Du har ingen möjlighet att tala för din sak. Det är enbart de uppgifter som finns i offentliga register som ligger till grund för beslutet.

Det finns färre långivare som beviljar sms lån med betalningsanmärkning

Om du saknar betalningsanmärkningar finns det ett stort antal långivare som är beredda att medge ett sms lån. Ju fler du har att välja mellan desto större chans har du att hitta ett sms lån som motsvarar dina önskemål om belopp och återbetalningstid. Du får vara beredd på att lägga mer tid på letandet om du vill ha ett sms lån med betalningsanmärkning.

man med betalningsanmärkning som tar sms lån

Vad ska man göra för att få ett sms lån med betalningsanmärkning?

Egentligen finns det inte så mycket du kan göra åt betalningsanmärkningar. Förutom att vänta tills de försvunnit ur systemet. De tar tre år. Däremot finns det några saker du kan göra för att få ett sms lån trots att du har anmärkningar.

Jämför många olika lån

Det finns trots allt ganska många svenska banker och kreditmarknadsinstitut som är beredda att bevilja sms lån med betaningsanmärkningar. Ju fler du jämför här på sajten desto fler chanser har du att få ett sms lån. Välj lån utan UC i första hand eftersom UC registrerar hur många kreditupplysningar som tagits på dig. Om du jämför lån en och en tas en ny kreditupplysning för varje långivare. Många förfrågningar hos kreditupplysningsföretag sänker ditt kreditbetyg, precis som betalningsanmärkningar gör. När du ansöker om ett sms lån utan UC spelar det ingen roll hur många förfrågningar du har.

Se till så att du jämför relevant information innan du bestämmer dig för vilket sms lån med betalningsanmärkningar du ska ansöka om. Titta på den effektiva räntan då den, till skillnad från månadsräntan, visar lånets totala kostnad inklusive aviserings- och uppläggningsavgift.

Höj din inkomst

Det är kanske inte så lätt i praktiken men om du har chans att höja din inkomst blir det lättare att få sms lån med betalningsanmärkningar. Inkomsten är den faktor som i högst grad påverkar ditt kreditbetyg. Problemet är att det finns en tröghet i systemet. Kreditbetyget bygger ju på din senaste deklaration och föregående års inkomst.

Skaffa en säkerhet eller en medsökande

Ett sms lån är en typ av lån som oftast gäller ganska små belopp och som har kort återbetalningstid. I det läget har man i normala fall ingen medsökande eller någon säkerhet för lånet. Till skillnad mot när man till exempel lånar till en bil eller en bostad. Det kan dock finnas utgivare av sms lån med betalningsanmärkningar som godtar detta. Då kan du få ett lån som annars hade varit omöjligt att få med betalningsanmärkningar. Det är helt klart värt att kolla upp.